ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ (Διαθεματική προσέγγιση - Ενδεικτικές Δραστηριότητες - Εργασίες σχολείων κ.λ.π.)

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Πως να προστατεύσω τα φυτά από το κρύο

Τα περισσότερα φυτά που καλλιεργούνται τον χειμώνα, είναι ανθεκτικά στο κρύο, αλλά μπορούν να πάθουν ζημιές με τον υπερβολικό αέρα η βροχή.
Τα ψηλότερα λαχανικά όπως το μπρόκολο, τα λαχανά και το κουνουπίδι, μπορείς να τα στηρίξεις με πάσσαλους,για να προστατευθούν από τον δυνατό αέρα. Τα μικρότερα λαχανικά, όπως το μαρούλι και τα διάφορα σαλατικά, μπορείς να τα προστατέψεις με ένα χαμηλό θερμοκήπιο η να τα περιφράξεις με ένα αντιανεμικό υλικό.
Τα φυτά που καλλιεργείς σε γλάστρες, όπως τα καρποφόρα δέντρα η θαμνώδη μυρωδικά, μετάφερέ τα σε ένα προστατευόμενο σημείο κοντά στο σπίτι αν δεν έχεις θερμοκήπιο.
Διάφορα πλαστικά η γυάλινα υλικά που δεν σου είναι χρήσιμα πλέον, όπως μπουκάλια από χυμούς, κουβάδες και πλαστικά τάπερ η ακόμα και φανάρια μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σαν αυτοσχέδια θερμοκήπια, αρκεί να έχει η να κόψεις αρκετά μεγάλο άνοιγμα ώστε να χωράει το φυτό και να ανοίξεις πρόσθετες τρύπες να αερίζεται καλά.
Προσοχή: εάν μια μέρα κάνει αρκετή για την εποχή ζέστη, είναι καλύτερα να ανοίξεις το θερμοκήπιο και να απομακρύνεις τα πλαστικά η γυάλινα καπάκια από τα φυτά μέχρι το βράδυ, ώστε να μην ξεραθούν.
Πηγή www.bostanistas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου